Drugaricin recept uz malu izmenu,dodavanjem maka i keksa
Sastojci
-
kore
-
200g margarina
-
250g secera
-
500g brasna
-
3 kasike meda
-
1 jaje
-
1 kasikica sode bikarbone
-
srednja kora
-
4 jaja
-
4 kasike secera
-
4 kasike brasna
-
malo strugane kore limuna
-
fil
-
500ml mleka
-
4 kasike brasna
-
200g secera
-
150g mlevenog keksa
-
150g maka
-
250g margarina
-
glazura
-
1 kasika svinjske masti
-
100g cokolade za kuvanje
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Umesiti testo i podeliti na dva
dela,peci na obrnutoj strani pleha.A srednju koru ispeci kao
patispanj.Dimenzije pleha 43 sa 30.
Razmutiti malo mleka sa brasnom,a
ostatak mleka sa secerom staviti da provri,pa zakuvati sa
brasnom.Skloniti sa ringle i ubaciti mak,ostaviti da se ohladi.U
ohladjeni fil dodati margarin i keks.Filovati kore,u sredinu staviti
patispanj.Otopiti cokoladu sa mascu i preliti pitu.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar