ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

SOČNI KOLAČ S JABUKAMA ZA POLA SATA

Egzotični začini – vanilija i cimet izvrsno se slažu s domaćom jabukom u ovom osvježavajućem i sočnom kolaču. Podloga od keksa ubrzava pripremu, a šlag pojačava završni dojam.

Sočni kolač s jabukama

Sastojci

  •  300 g šećera
  •  2 Vanilin šećera
  •  pola limuna
  •  1 kg jabuka
  •  250 g petit beurre keksa
  •  1 Maxi puding vanilin
  •  ½ žličice Cimeta mljevenog
  •  1 Šlag pjena

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
  2. 2
    U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
  3. 3
    U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
  4. 4
    U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
  5. 5
    Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
  6. 6
    Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
  7. 7
    Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: