Kruh je mnogima omiljena namirnica koju
kombiniraju uz razna jela. No ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan s
debljanjem jer je prepun ugljikohidrata. Želite li uživati u ukusnom
sendviču bez grižnje savjesti, napravite ukusnu, mekanu i zdravu verziju
kruha bez trunke brašna
Sastojci:
-3 jaja
– 100 grama sirnog namaza
– 1/2 žličice praška za pecivo
– prstohvat soli
– papir za pečenje
-3 jaja
– 100 grama sirnog namaza
– 1/2 žličice praška za pecivo
– prstohvat soli
– papir za pečenje
Priprema:
1. U jednu zdjelu izdvojite bjelanjke, dodajte malo soli i istucite ih u snijeg.
2. U drugu zdjelu stavite žumanjke, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smjesu.1. U jednu zdjelu izdvojite bjelanjke, dodajte malo soli i istucite ih u snijeg.
3. U dobivenu smjesu postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka te ga polako i postepeno umiješajte kako bi zadržao volumen.
4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, žlicom uzimajte
smjesu te je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između
peciva.
5. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu te pecite peciva oko 25 minuta na 150 stupnjeva celzijusa.
Savjeti:
– Kada peciva izvadite iz pećnice iznenadit će vas njihov izgled sličan kuhanom bjelanjku, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno pospremiti u posudu s hermetičkim poklopcem, te ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će promijeniti teksturu i početi nalikovati kruhu.
– Kada peciva izvadite iz pećnice iznenadit će vas njihov izgled sličan kuhanom bjelanjku, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno pospremiti u posudu s hermetičkim poklopcem, te ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će promijeniti teksturu i početi nalikovati kruhu.
– Kruh će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
– Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mozzarellom i svježim povrćem po želji.
– Pecivo možete napuniti i slatkim namazima te ga jesti i kao desert.
Izvor: zadovoljna.hr
0 comments:
Objavi komentar