srijeda, 28. siječnja 2015.

*KINDER KOCKE*

Nesto poput kolaca "Kinder Pingui"...ipak,manje slatko,i manje grize savesti ;-)

Sastojci

  •   Kora:
  •  4 zumanca
  •  4 kasike secera
  •  1 puna kasika meda
  •  4 kasike brasna
  •  1/2 praska za pecivo
  •  1 kasika kakaa
  •  4 kasike tople vode
  •  4 belanca
  •   Cokoladni preliv:
  •  150 g crne cokolade
  •  50 g margarina
  •  0,5 dl vode
  •  1/2 kasicice ulja
  •   Krem:
  •  200 g krem slaga /vrhnja
  •  1 casa kisele pavlake
  •  2 vanilin secera
  •  3 kasike prah secera
  •   ..i jos:
  •   rendana crna cokolada

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Kora:
    Umutiti penasto zumanca sa secerom,zatim dodati med,brasno,pr.za pecivo,kakao i toplu vodu.
    Posebno umutiti belanca,cvrsto,spojiti sa prvom masom i lagano promesati.
    Pleh dimenzija 20x30 podmazati i posuti prezlom,sipati umuceno testo i peci oko 20 minuta na 180 C.
    Pecenu koru ohladiti i preseci vodoravno na dva dela
  2. 2
    Dok se kora pece pripremiti cokoladni preliv.
    Cokoladni preliv:
    Spojiti izlomljenu cokoladu,margarin i vodu i staviti na blagu temperaturu,neprestano mesati.Kad se sve lepo povezalo u jednolicnu masu,dodati 2-3 kapi ulja i skloniti da se hladi.

  3. 3
    Dok se kora i preliv hlade,napraviti krem.
    Krem:
    Umutiti cvrsto slag krem,dodati kiselu pavlaku,vanilin secer i secer u prahu.
    Izmesati varjacom/nikako mikserom/i odloziti u frizider do filovanja.
  4. 4
    Filovanje:
    Prvi deo kore vratiti u pleh,premazati polovinom krema ,pa preko sipati polovinu cokoladnog preliva.
    Odloziti u frizider na 15-20 minuta,da se cokoladni preliv stegne.
    Nakon toga,preko naneti preostali krem i poklopiti drugim delom kore.
    Preostali cokoladni preliv premazati preko kore,posuti rendanom cokoladom i vratiti pleh u frizider na hladjenje.

Posluživanje

Napomena:
Ako vam se bas ne zuri,kolac ne treba seci dok se dobro ne stegne.
Ja sam zurila,sto se i vidi iz prilozenog ;-)
Izvor: coolinarika.com

0 comments: