Kupovna rolovana piletina je skupa, suva i često
nadevena neukusnim kombinacijama.Za kućnu varijantu treba vam samo 30
minuta pile i oštar nož a krajnji rezultat je neverovatno sočna i ukusna
rolada koja ostavlja sve bez daha :)
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
/slika/1618321/
Pile oprati pod mlazom hladne vode i ukloniti sa kože sve nečistoće.
-
2
/slika/1618323/
Pile okrenemo leđima na gore i oštrim nožem lagano odvajamo meso i kožu od kostiju počev od sredine kičme.
-
3
/slika/1618327/
Kada odvojimo svo meso od rebara prelazimo na batak i mali batak.
-
4
/slika/1618329/
Krilca uklonimo ostavljajući mali batak.Mali batak i batak uzdužno
rasečemo prateći kost.Kada kost u potpunosti odvojimo od mesa možemo je
ukloniti.
-
5
/slika/1618331/
Na kraju nam ostaje očišćeno pile bez kostiju sa zadebljalim belim mesom i sa po kojom prazninom između mišića..
-
6
/slika/1618333/
Belo meso rasečemo oštrim nožem da bi sa parčićima prsa popunili
praznine.Prsa nemojte u potpunosti odvajati od ostatka nego ih ostavite
sjedinjene u naj tanjem delu i samo ih jednostavno prebacite na drugu
staranu i ušuškajte u prazan prostor.Ovako pripremljeno pile je spremno
za punjenje po izboru.
-
7
/slika/1618335/
Jedna od kombinacija je punjenje sa kulenom i suvim maslinama koje
poređamo po sredini pripremljenog mesa koje smo predhodno posolili i
pobiberili.
-
8
/slika/1618337/
Meso urolamo i pričvrstimo kuhinjskim koncem ili konopcem.Posolimo i
pobiberimo.Kratko propržimo na maslinovom ulju da bi se zatvorile
pore.Prekrijemo sa folijom i pečemo na 150 stepeni 45 minuta.Meso po
vađenju možemo kratko opet propržiti da bi dobilo jaču boju ili možemo
pojačati rernu na 250 i zapeći rolat još oko 10 min.Meso nakon vađenja
prekrijemo folijom dok se ne ohladi za rukovanje i oštrim nožem nasečemo
šnite.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar