ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

KAKO NAPRAVITI ROLOVANO PILE (FOTO)

Kupovna rolovana piletina je skupa, suva i često nadevena neukusnim kombinacijama.Za kućnu varijantu treba vam samo 30 minuta pile i oštar nož a krajnji rezultat je neverovatno sočna i ukusna rolada koja ostavlja sve bez daha :)

Sastojci

  •   Celo pile

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1 /slika/1618321/

    Pile oprati pod mlazom hladne vode i ukloniti sa kože sve nečistoće.
  2. 2 /slika/1618323/

    Pile okrenemo leđima na gore i oštrim nožem lagano odvajamo meso i kožu od kostiju počev od sredine kičme.
  3. 3 /slika/1618327/
    Kada odvojimo svo meso od rebara prelazimo na batak i mali batak.
  4. 4 /slika/1618329/

    Krilca uklonimo ostavljajući mali batak.Mali batak i batak uzdužno rasečemo prateći kost.Kada kost u potpunosti odvojimo od mesa možemo je ukloniti.
  5. 5 /slika/1618331/

    Na kraju nam ostaje očišćeno pile bez kostiju sa zadebljalim belim mesom i sa po kojom prazninom između mišića..
  6. 6 /slika/1618333/

    Belo meso rasečemo oštrim nožem da bi sa parčićima prsa popunili praznine.Prsa nemojte u potpunosti odvajati od ostatka nego ih ostavite sjedinjene u naj tanjem delu i samo ih jednostavno prebacite na drugu staranu i ušuškajte u prazan prostor.Ovako pripremljeno pile je spremno za punjenje po izboru.
  7. 7 /slika/1618335/

    Jedna od kombinacija je punjenje sa kulenom i suvim maslinama koje poređamo po sredini pripremljenog mesa koje smo predhodno posolili i pobiberili.
  8. 8 /slika/1618337/

    Meso urolamo i pričvrstimo kuhinjskim koncem ili konopcem.Posolimo i pobiberimo.Kratko propržimo na maslinovom ulju da bi se zatvorile pore.Prekrijemo sa folijom i pečemo na 150 stepeni 45 minuta.Meso po vađenju možemo kratko opet propržiti da bi dobilo jaču boju ili možemo pojačati rernu na 250 i zapeći rolat još oko 10 min.Meso nakon vađenja prekrijemo folijom dok se ne ohladi za rukovanje i oštrim nožem nasečemo šnite.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: