subota, 31. siječnja 2015.

RAFAELO KOCKE

Odlican zimski kolac! Elegantne kocke, izrazito lakog ukusa obogacenog przenim lesnicima u filu. Neznom dekoracijom od slaga nastricajte na svaku kockicu po jednu lepu ruzicu i lako ih pokrijte kapicama od polutki lesnika.Na vasem stolu izgledace prelepo!Isprobajte!!

Rafaelo kocke

Sastojci

  • Biskvit

  •  5 belanaca
  •  200 gr. secera
  •  150 gr. kokosa
  •  2 kasike brasna
  •  1 prasak za pecivo
  •   limun soka
  •   malo mleka
  •  1 vanil secer
  • Fil

  •  5 zumanaca
  •  7 kasika secera
  •  3 vanil secera
  •  1 puding od vanile
  •  2 kasike gustina
  •  5 dcl. mleka
  •  1 margarin
  •  100 gr. przenih mlevenih lesnika
  •  3-4 kasike umucene slatke pavlake
  • Dekoracija

  •  3 kesice slaga
  •  polovine lesnika sirovog sa kozicom

Priprema

  1. 1
    Od belanca i secera i par kapi limunovog soka umutimo cvrst sne.Rucno dodamo kokos, brasno i prasak za pecivo koji smo umesali u brasno.
  2. 2
    Peci u namazanoj i pobrasnjenoj tepsiji ili papiru za pecenje oko 30 minuta na 150 stepeni.
  3. 3
    Toplu koru prelijemo sa mlakim mlekom u koji smo umesali jedan vanil secer.
  4. 4
    Zumanca umutimo penasto sa secerom i vanilin secerima, dodati gustin, i puding i postepeno ostalo mleko.Skuvati da bude gusto.U hladno dodati margarin i lesnike i umucenu pavlaku ili slag.
  5. 5
    Premazemo fil preko kore a na njega umuceni slag i lepo poravnamo.
  6. 6
    Ukrasimo ruzicama od slaga i polutkama sirovog lesnika!

Posluživanje

Fil je bozanstven i lepo se sece a da nije tvrd i kamenast.Odlicno ide uz sve sokove,najvise mi se dopada sa sokom od ananasa!
Izvor: coolinarika.com

0 comments: