Malo drugačiji krumpir kao prilog raznim vrstama mesa.Ovaj krumpir je izvana divan hrskav i zapečen, a iznutra predivan mek i sočan....njam,njammm
Sastojci
-
Po želji količina krumpira
-
Maslinovo ulje
-
Sol
-
Majčina dušica
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Odaberite krumpire podjednake veličine, količina koja je potrebna za vas i vašu obitelj.
Pećnicu stavite da se zagrijava na 180°C.
Krumpir operite, ogulite i stavite kuhati u slanu vodu. Neka kuha 10 minuta.
U tepsiju stavite maslinovo
ulje, vadite polu kuhani krumpir i stavljajte ga u nju.
Svaki krumpir okrenite nekoliko puta tako da bude sav od ulja, te tepsiju s krumpirima stavite u pećnicu na cca 30 minuta.
Nakon toga izvadite krumpir iz pećnice, uzmite gnječilicu za krumpir
te svaki krumpir stisnite na debljinu 1,5 - 2 cm... koliko vi želite da
vam bude debeo. Posolite ga odozgora s krupnom soli, pospite ružmarinom i
još malo pokapajte maslinovog ulja po njemu.
Tepsiju s krumpirom
vratite u pećnicu na još cca 30 minuta odnosno dok vam krumpir ne bude
pečen i lijep hrskav. Krumpir izvadite iz pećnice, te poslužite uz meso i salatu po želji.
Ovaj krumpir je izvana divan hrskav i zapečen, a iznutra predivan mek i sočan.
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar