ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

ZGNJEČENO ZAPEČENI KROMPIR S RUZMARINOM

Malo drugačiji krumpir kao prilog raznim vrstama mesa.Ovaj krumpir je izvana divan hrskav i zapečen, a iznutra predivan mek i sočan....njam,njammm

Zgnječeno zapečeni krumpir

Sastojci

  •   Po želji količina krumpira
  •   Maslinovo ulje
  •   Sol
  •   Majčina dušica

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Odaberite krumpire podjednake veličine, količina koja je potrebna za vas i vašu obitelj.
    Pećnicu stavite da se zagrijava na 180°C.
    Krumpir operite, ogulite i stavite kuhati u slanu vodu. Neka kuha 10 minuta.
    U tepsiju stavite maslinovo ulje, vadite polu kuhani krumpir i stavljajte ga u nju.
    Svaki krumpir okrenite nekoliko puta tako da bude sav od ulja, te tepsiju s krumpirima stavite u pećnicu na cca 30 minuta.
    Nakon toga izvadite krumpir iz pećnice, uzmite gnječilicu za krumpir te svaki krumpir stisnite na debljinu 1,5 - 2 cm... koliko vi želite da vam bude debeo. Posolite ga odozgora s krupnom soli, pospite ružmarinom i još malo pokapajte maslinovog ulja po njemu. Tepsiju s krumpirom vratite u pećnicu na još cca 30 minuta odnosno dok vam krumpir ne bude pečen i lijep hrskav. Krumpir izvadite iz pećnice, te poslužite uz meso i salatu po želji.
    Ovaj krumpir je izvana divan hrskav i zapečen, a iznutra predivan mek i sočan.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: