Ova jednostavna slastica koja ne zahtijeva pečenje i dugi boravak u kuhinji izvrsna je za iznenadne goste ili kada poželite nešto slatko. Tiramisu prutići s prepoznatljivim potpisom Dolcele.
Sastojci
Podloga za kolač:
- 420 g integralnih keksa
- 125 g otopljenog maslaca
- 50 g šećera
- 35 g kakaa
- 125 g kokosovog brašna
- 125 g krupno nasjeckanih badema
- 7 žlica slatkog vrhnja
Za kremu:
- 600 ml mlijeka
- 2 Tiramisu kreme Dolcela By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
U zdjeli izmiješajte samljevene kekse, rastopljeni maslac, šećer, kakao, kokosovo brašno, nasjeckane bademe i slatko vrhnje.
-
2
Smjesu utisnite u lim obložen papirom za pečenje, veličine 41×30 cm. Stavite u hladnjak na 1 sat.
-
3
U prokuhano hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini 4-5 minuta.
-
4
Kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu od keksa i stavite u hladnjak neka se hladi 2 sata.
Posluživanje
Prije posluživanja pospite kakaom, narežite na prutiće i poslužite.Savjet
Za pripremu ovog kolača nije vam potrebna pećnica, a bit će izvrstan slatki dodatak na vašem blagdanskom stolu ili finger food partyju.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar