ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

TIRAMISU PRUTIĆI: Gotovi za 20 minuta

Ova jednostavna slastica koja ne zahtijeva pečenje i dugi boravak u kuhinji izvrsna je za iznenadne goste ili kada poželite nešto slatko. Tiramisu prutići s prepoznatljivim potpisom Dolcele.


Tiramisu prutići

Sastojci

  • Podloga za kolač:

  •  420 g integralnih keksa
  •  125 g otopljenog maslaca
  •  50 g šećera
  •  35 g kakaa
  •  125 g kokosovog brašna
  •  125 g krupno nasjeckanih badema
  •  7 žlica slatkog vrhnja
  • Za kremu:

  •  600 ml mlijeka
  •  2 Tiramisu kreme Dolcela By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U zdjeli izmiješajte samljevene kekse, rastopljeni maslac, šećer, kakao, kokosovo brašno, nasjeckane bademe i slatko vrhnje.
  2. 2
    Smjesu utisnite u lim obložen papirom za pečenje, veličine 41×30 cm. Stavite u hladnjak na 1 sat.
  3. 3
    U prokuhano hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini 4-5 minuta.
  4. 4
    Kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu od keksa i stavite u hladnjak neka se hladi 2 sata.

Posluživanje

Prije posluživanja pospite kakaom, narežite na prutiće i poslužite.

Savjet

Za pripremu ovog kolača nije vam potrebna pećnica, a bit će izvrstan slatki dodatak na vašem blagdanskom stolu ili finger food partyju.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: