petak, 30. siječnja 2015.

FIGARO ŠTANGLICE

Malo drugačiji recept za figaro, sa čokoladom, kafom, mlevenim keksom i seckanim orasima. Vrlo jednostavan, brz i ukusan desert pogodan za razne prilike. :)

Figaro štanglice

Sastojci

  •  2 lista oblandi
  •  4 jaja
  •  200 g smeđeg šećera (može i beli kristal)
  •  100 g čokolade
  •  250 g margarina
  •  3 kašičice instant kafe (nes, mokate i sl.)
  •  300 g mlevenog keksa
  •  200 g krupno seckanih oraha

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jaja i šećer izmešajte žicom u odgovarajućem loncu pa stavite na šporet i kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok ne počne da se zgušnjava. Odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i mešajte dok se ne otopi. Potom dodajte i margarin i mešajte dok se ne otopi i sve lepo sjedini. Dodajte i kafu prethodno rastvorenu u 2-3 kašike ključale vode, sve izmešajte i skinite sa vatre.
  2. 2
    Umešajte mleveni keks i seckane orahe i sve dobro sjedinite. Još vrelu smesu odmah izručite na oblandu i rasporedite ravnomerno. Morate biti brzi jer se smesa steže kako se hladi. Poklopite drugom oblandom i dobro pritisnite. Stavite odozgo obavezno neki težak predmet.
  3. 3
    Ohlađenu oblandu secite na štanglice.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: