Malo drugačiji recept za figaro, sa čokoladom, kafom,
mlevenim keksom i seckanim orasima. Vrlo jednostavan, brz i ukusan
desert pogodan za razne prilike. :)
Sastojci
-
2 lista
oblandi
-
4
jaja
-
200 g
smeđeg šećera (može i beli kristal)
-
100 g
čokolade
-
250 g
margarina
-
3 kašičice
instant kafe (nes, mokate i sl.)
-
300 g
mlevenog keksa
-
200 g
krupno seckanih oraha
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Jaja i šećer izmešajte žicom u
odgovarajućem loncu pa stavite na šporet i kuvajte na laganoj vatri uz
stalno mešanje dok ne počne da se zgušnjava. Odmah dodajte čokoladu
izlomljenu na kocke i mešajte dok se ne otopi. Potom dodajte i margarin i
mešajte dok se ne otopi i sve lepo sjedini. Dodajte i kafu prethodno
rastvorenu u 2-3 kašike ključale vode, sve izmešajte i skinite sa vatre.
-
2
Umešajte mleveni keks i seckane
orahe i sve dobro sjedinite. Još vrelu smesu odmah izručite na oblandu i
rasporedite ravnomerno. Morate biti brzi jer se smesa steže kako se
hladi. Poklopite drugom oblandom i dobro pritisnite. Stavite odozgo
obavezno neki težak predmet.
-
3
0 comments:
Objavi komentar