subota, 31. siječnja 2015.

JEDNOSTAVAN I BRZ NEPEČENI KOLAČ





Sastojci:
  • 800 gr. petit keksa
  • 1/2 l. mleka
  • 200 gr. cokolade
  • 250 gr. margarina
  • 3 kesice vanila secera
Glazura
  • 200 gr. cokolade za kuvanje
  • 1,5 dcl slatke pavlake
  • 1 kasika margarina


Priprema:
U toplom mleku istopiti cokoladu, margarin i vanila secer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlekom i izmesati. U kalup, oblika po zelji, stavite foliju da bi kolac kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smesu od kesa i ostavite u frizider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazureDobro zagrejati slatku pavlaku,skinuti sa sporeta, staviti u nju komadice cokolade i margarina , izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi na sobnu temperaturu preliti preko gotovog kolaca
Izvor: www.facebook.com/Receptizatorteikolace/http://receptikuhar.blogspot.com

0 comments: