petak, 23. siječnja 2015.

BIJELE ŠTRUDLICE "NA DOMAĆI NAČIN" :)

starinska bijela štrudlica,jako mirisna i ukusna..    

Bijele štrudlice

Sastojci

  • za prhko tijesto s bademima:

  •  125g. maslaca ili margarina
  •  2-3 žlice šećera
  •  1 vrećica v. šećera
  •  50g. badema(oguljenih i sitno samljevenih)
  •  2 manja jaja
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  •  300g. glatkog brašna
  • sastojci za punjenje:

  •  4-5 jabuka(kiselih i naribanih na što sitniji ribež)
  •  50g. grožđica(namočenih u rumu ili limunovom soku)
  •  50g. oguljenih i samljevenih badema
  •  1 žlica cimeta
  •  2 žlice meda
  •  100g. otopljenog maslaca
  •  100g. mrvica

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Priprema tijesta:
    Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto,od njega napravite kuglu,premažite je uljem i zamotajte u prozirnu foliju.Ostavite na toplom mjestu 20 minuta.
     
  2. 2
    U međuvremenu napravite punjenje od rendanih jabuka,namočenih i ocijeđenih grožđica- u rumu ili limunovom soku, oguljenih i samljevenih badema,cimeta i meda.

  3. 3
    Uključite pećnicu na 200C.
    Veliku kuhinjsku krpu stavite na radi stol,pospite brašnom,i razvucite tijesto  što tanje.
    Kada je razvučeno poprskajte ga s rastopljenim maslacem(malo maslaca sačuvati)i posuti sa mrvicama.
     
  4. 4
    Preko toga rasporediti punjenje,zatim uhvatiti dva kraja kuhinjske krpe,i lagano dignuti u zrak.Tim postupkom štrudla će se sama lagano zaviti.Kada je štrudla zavijena zatvoriti je sa obje strane i lagano i oprezno je prebaciti na maslacem i brašnom posut pleh.Premazati je sa ostatkom maslaca i staviti u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta.
     

Posluživanje

štrudlu možete puniti s raznim nadjevima,domaćim pekmezom ili marmeladom..
Izvor: coolinarika.com

0 comments: