Kocke s okusom egzotičnih pejzaža – kokos, rum i vanilija. Ako ste ljubitelji čupavaca, kokos rolade ili rafaelo kuglica, onda se pripremite na još jedan kokosastičan doživljaj.
Sastojci
Za biskvit:
- 6 jaja
- 90 g šećera
- 50 g Gussnela
- 1 žličica Praška za pecivo
- 100 ml vode
- 3 Rum šećera(može i vanilin ili limun šećer)
Za kremu:
- 1 Prašak za puding vanilin
- 60 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 200 g maslaca
- 70 g šećera u prahu
- 100 g Kokosova brašna
Za posipavanje:
- 1 žlica kokosova brašna
Priprema
-
1
Žumanjke i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
-
2
Lagano umiješajte Gussnel pomiješan s praškom za pecivo, a na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
-
3
Smjesu izlijte u lim za pečenje (33×18 cm) koji ste prije toga namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
-
4
Vodu i rum-šećer zagrijte dok se šećer ne otopi. Ohlađeni biskvit nakapajte otopinom vode i rum-šećera, pa pustite neka se ohladi.
-
5
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute. Puding ostavite neka se ohladi uz povremeno miješanje.
-
6
Maslac i šećer u prahu miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu. Umiješajte ohlađeni puding i kokosovo brašno.
-
7
Pripremljenu kremu nanesite na ohlađeni biskvit, pospite kokosovim brašnom i dobro ohladite.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.Savjet
Maslac koji se miješa sa šećerom u prahu, a zatim dodaje ohlađenom pudingu, mora biti sobne temperature i malo omekšan.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar