subota, 31. siječnja 2015.

KOKOS KOCKE

Kocke s okusom egzotičnih pejzaža – kokos, rum i vanilija. Ako ste ljubitelji čupavaca, kokos rolade ili rafaelo kuglica, onda se pripremite na još jedan kokosastičan doživljaj.


Kocke od kokosa

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  6 jaja
  •  90 g šećera
  •  50 g Gussnela
  •  1 žličica Praška za pecivo
  •  100 ml vode
  •  3 Rum šećera(može i vanilin ili limun šećer)
  • Za kremu:

  •  1 Prašak za puding vanilin
  •  60 g šećera
  •  500 ml mlijeka
  •  200 g maslaca
  •  70 g šećera u prahu
  •  100 g Kokosova brašna
  • Za posipavanje:

  •  1 žlica kokosova brašna

Priprema

  1. 1
    Žumanjke i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  2. 2
    Lagano umiješajte Gussnel pomiješan s praškom za pecivo, a na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. 3
    Smjesu izlijte u lim za pečenje (33×18 cm) koji ste prije toga namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  4. 4
    Vodu i rum-šećer zagrijte dok se šećer ne otopi. Ohlađeni biskvit nakapajte otopinom vode i rum-šećera, pa pustite neka se ohladi.
  5. 5
    Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute. Puding ostavite neka se ohladi uz povremeno miješanje.
  6. 6
    Maslac i šećer u prahu miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu. Umiješajte ohlađeni puding i kokosovo brašno.
  7. 7
    Pripremljenu kremu nanesite na ohlađeni biskvit, pospite kokosovim brašnom i dobro ohladite.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Maslac koji se miješa sa šećerom u prahu, a zatim dodaje ohlađenom pudingu, mora biti sobne temperature i malo omekšan.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: