Fenomenalna, sočna danima, spoj kiselkastog i slatkog je zaista poseban, probajte ju i oduševit će vas :)
Sastojci
- Broj osoba:
- 6 osoba
NADJEV:
-
2 kom
teglice kompota od višanja
-
60 gr
gustina
-
20 gr
krušnih mrvica
-
2 kom
vanilin šećera
-
4 žličice
domaćeg pekmeza od višanja
-
80 gr
šećera
DODATNO:
-
šećer u prahu za posipanje pite (po ukusu)
-
50 gr
krušnih mrvica za posipanje prvog tijesta
TIJESTO:
-
3 kom
jaja (sobna temperatura)
-
195 ml
otopljenog maslaca
-
195 ml
toplog mlijeka
-
195 gr
šećera
-
225 gr
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
-
3 kom
vanilin šećera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Sastojci i upute za pripremu tijesta su isti kao kod moje pite od sira, grožđica i cimeta, pogledajte upute i slijedite ih.
-
2
NADJEV:
Ocijedite višnje od soka, od 500 ml soka od višanja 100 ml odvojite
sa strane i pomiješajte sa gustinom i krušnim mrvicama, a ostatak soka
od višanja prokuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, kada zakuha dodajte
sok koji ste zamutili sa gustinom i krušnim mrvicama i miješajte sve dok
se ne zgusne nadjev, pred kraj dodajte višnje i kuhajte još 5 minuta
sve na laganoj vatri, pred kraj dodajte pekmez od višanja i sve dobro
promiješajte, sklonite sa štednjaka i ohladite.
-
3
U tepsiju koju ste namazali
maslacem i posipali brašnom sipajte dio tijesta i stavite peći na 180°
oko 20-ak minuta, izvadite tijesto posipajte krušnim mrvicama, sipajte
nadjev, poravnajte i sipajte preko nadjeva ostatak tijesta, ako vam je
pregusto dodajte malo ulja i promiješajte prije sipanja na nadjev.
-
4
Pecite sve skupa oko 35-40 minuta
na 170-180°, kada se fino zarumeni izvadite, ohladite bar sat vremena
na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Pitu posipajte šećerom u
prahu.
Posluživanje
Pitu posipajte šećerom u prahu i poslužite uz čaj. :)
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar