Sastojci:
3 šolje brašna
2 šolje šećera
2 šolje jogurta
1 šolja ulja
½ čaše kakaa
2 jaja
½ praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
400 gr džema od marelice
150 gr čokolade za kuhanje
10 kašika ulja
2 šolje jogurta
1 šolja ulja
½ čaše kakaa
2 jaja
½ praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
400 gr džema od marelice
150 gr čokolade za kuhanje
10 kašika ulja
Način pripreme
- Umutite jaja sa jogurtom i dodajte šećer.
- Dodajte prašak za pecivo, sodu i cimet.
- Dodajite šolju po šolju brašna, kakaa i ulja.
- Polovinu smjese izlijte u tepsiju i pecite 15-ak minuta na 180 stepeni.
- Izvadite iz rerne i premažite džemom pa zalijte ostatkom tijesta.
- Pecite još 20 do 30 minuta.
- Čokoladu otopite sa uljem.
- Topao kolač premažite sa još malo marmelade pa prelijte čokoladom.
0 comments:
Objavi komentar