subota, 31. siječnja 2015.

ČOKOLADNA TORTA





Sastojci :



13 jaja
9 kašika šećera
9 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1/2 praška za pecivo
10 kašika šećera u prahu
300 g čokolade
1 margarin
Za dekoraciju:
malo mlevenog keksa
rum
20 g margarina

PRIPREMA:


1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 jajeta sa 3 kašike brašna, 3 kašike šećera, kašikom kakaoa i malo praška za pecivo.
2. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180 °C. Na isti način ispeći još 2 kore.
3. U posudi za mešanje umutiti 4 jajeta sa 10 kašika šećera u prahu pa kuvati na pari. Zatim dodati čokoladu i margarin te mešati dok se smesa ne ujednači. Ostaviti da se ohladi.

4. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil.
5. Dekoracija: umutiti margarin, mleveni keks i rum pa oblikovati loptice. Loptice uvaljati u mleveni keks i ređati po torti.

Izvor : www.lepotaizdravlje.rs

0 comments: