ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

DOMINO KROMPIR BY ANNABEL LANGBEIN

Predivan recept u svojoj jednostavnosti .Moji su se gostu jucer na rucku odusevili ovim krumpirom pa stavljam recept .Idealan je kao prilog uz sve vrste mesa..njammm

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  6 većih krumpira
  •  3žlice maslaca
  •  1žlica maslinovog ulja
  •   sol

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1 /slika/2097149/
    Ogulite krupir.
    Dobro ga osusite kuhinjskim papirom ili suhom krpom.
    Krumpir narezite i prebacite u posudu za pecenje u koju ste prije toga stavili papir za pecenje.
    Otvorenim dlanom rasirite uzduzno krumpir da se rasiri kao na slici.Ponavaljajte postupak dok ne potrosite cijeli krumpir.
    Pazite da fetice krumpira budu priblizno iste debljine.
    Zagrijte pecnicu na 180C.
    U posudici sa strane otopite malsaca u maslinovom ulju.
    Premazite krumpir kistom i otopljenim maslacem tako da sav krumpir bude namascen.Posolitega dobro,
    Krumpir pecite u zagrijanoj pecnici 50min.ili dok dobije finu boju i postane hrskav.

Posluživanje

Posluzite kao prilog nekoj finoj pecenki .

 Izvor: coolinarika.com

0 comments: