petak, 26. prosinca 2014.

BEČKI ROLAT

Bečka rolada

Namirnice
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 2 vrećice vanilin-šećera
  • maslac i brašno za mazanje
  • šećer u prahu za posipanje
  • za nadev:
  • 310 g maslaca
  • 320 g šećera u prahu
  • 4 rebra naribane čokolade
Priprema
  1. Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte lešnike, pa sneg od belanaca.
  2. Aluminijsku foliju namažite maslacem i pospite brašnom, stavite u lim dovoljno velik da testo bude u tankom sloju.
  3. Ulijte testo i ispecite na srednje jakoj vatri.
  4. Ispečeno iskrenite na kuhinjsku krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i odmah savijte.
  5. Pustite da se ohladi. Za nadev dobro izradite maslac, odmah umešajte šećer i čokoladu, pa dalje mešajte.
  6. Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, premažite nadevom i ponovo savijte.
  7. Izvana pospite naribanom čokoladom.
      Izvor: http://kuki-buki.kanal9tv.com

0 comments: