
Namirnice
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih lešnika
- 2 vrećice vanilin-šećera
- maslac i brašno za mazanje
- šećer u prahu za posipanje
- za nadev:
- 310 g maslaca
- 320 g šećera u prahu
- 4 rebra naribane čokolade
Priprema
- Tucite žumanjke sa šećerom, dodajte lešnike, pa sneg od belanaca.
- Aluminijsku foliju namažite maslacem i pospite brašnom, stavite u lim dovoljno velik da testo bude u tankom sloju.
- Ulijte testo i ispecite na srednje jakoj vatri.
- Ispečeno iskrenite na kuhinjsku krpu koju ste prethodno posuli šećerom u prahu i odmah savijte.
- Pustite da se ohladi. Za nadev dobro izradite maslac, odmah umešajte šećer i čokoladu, pa dalje mešajte.
- Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, premažite nadevom i ponovo savijte.
- Izvana pospite naribanom čokoladom.
0 comments:
Objavi komentar