Sastojci:
50 grama margarina
200 grama čokolade za kuhanje
1 puding od čokolade
1 vanilin šećer
aroma ruma ili vanilije
lješnjaci prženi
Priprema:
1. 50 grama margarina izvadite na toplo da omekani, potom ga dobro izradite mikserom. U razrađeni margarin dodajte 180 grama sitno naribane čokolade, a ostalih 20 grama čokolade nasjeckajte na krupnije komade i dodajte u smjesu.
2. Nakon što povežete mikserom prethodne sastojke, dodajte i 1 žlicu ekstrakta/arome od ruma ili vanilije (a može i bilo koji drugi ekstrakt po vašoj želji). Miksajte.
3. U smjesu dodajte i prašak 1 pudinga od čokolade i vanilin šećer. Nastavite miksati sve dok vam se smjesa ne počne hvatati za metlice miksera, to znači da je margarin rastopljen i da možete oblikovati kuglice. Ako vam je smjesa i dalje “praškasta” stavite zdjelu sa smjesom na toplo, ja sam 5 min stavila na radijator i upalilo je :D
4. Lješnjake prepržite lagano u rolu te ih sameljite i dok su kuglice još ljepljive uvaljajte ih !
Izvor : lifestyledom.com
0 comments:
Objavi komentar