Predstavljamo vam brz i jednostavan recept za mekano pecivo.
Mirisu i ukusu peciva napravljenih u
kuhinjama naših domova malo tko može odoleti. Zbog togavam donosimo
veoma brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primeren za sve
one koji nemaju vremena ili volje zamarati se pripremom komplikovanog
testa.
Testo za ovo pecivo koje je gotovo za
deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je
takođe važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:
- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
- pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Za početak, potrebno je sve sastojke
spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i
stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i
lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili
kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u
rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne
porumene.
0 comments:
Objavi komentar