srijeda, 4. veljače 2015.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA SA MASKARPONE SIROM

Torta koja se dopada svim čokoljupcima, provjereno ...Maskarpone sir možete napraviti sami po receptu iz naših starijih postova.. Prijatno!

Sastojci

  • Potrebno za biskvit

  •  150 gr Brasna 00
  •  3 jaja
  •  150 gr secera u prahu
  •  150 ml mleka
  •  35 gr gorkog kakaoa
  •  80 gr istopljenog maslaca
  •  1/2 kesice praska za pecivo
  •  1 vanilin secer ili ekstrat vanile
  • Mascarpone krema

  •  500 gr mascarpone sira
  •  4 kasike gorkog kakaoa
  •  5-6 kasika nutelle ili nekog dr. nugat krema
  • Sastojci za kafe preliv

  •  100 ml vode
  •  3 kasicice kafe
  •   secer po vasem ukusu
  • Ganas preliv

  •  100 ml slatke pavlake
  •  200 gr cokolade za kuvanje

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Priprema biskvita 

    1. Istopite maslac na pari i ostavite da se prohladi.

    2. izmiksajte jaja sa secerom, dok ne dobijete svetlu glatku smesu

    3. Jajima dodajte mleko, vanilin secer ili ekstrat vanilije.

    4. Mikser smanjite na 1. i iz nekoloiko navrata dodajte suve sastojke, brasno, prasak za p. kakao.

    5. Na kraju smjesi dodajte otopljeni maslac i miksajte par sekundi dok  ne povezete maslac sa ostalom smesom.
  2. Kalup za tortu promera fi 22 ili fi 24 oblozite pek papirom i izrucite smesu za biskvit.
    Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 min. na temp. 180.
    Proverite dugim stapicem oko 20 -tog minuta pecenja ...
  3. 1
    Ispecen bisvit ostavite u kalupu da se ohladi. Kada se ohladi presecite ga na dva dela, tako da dobijete tri kore.
  4. Pripremite kafe preliv

    Skuvajte secer i kafu i ohladite.
  5. Priprema fila

    U posudu za miksanje staviti mascarpone, kakao i nugat krem. Sve umiksati, fil je gotov.
  6. Na ukrasnom tanjiricu, postavite prvu koru, cetkicom je navlazite sa kafe prelivom po celoj povrsini, zatim nafilujte polovinu fila.
    Druga kora, preliv od kafe, ostatak fila, Treca kora.
    Kada postavite trecu koru, malo je pritisnite dlanovima, tako da se fil lepo poveze sa korama. Trecu koru poprskajte prelivom od kafe, nozem ugladite ivice sa strane torte.
  7. Priprema ganas preliva

    Zagrejte slatku pavlaku do blizu tacke kljucanja, pazeci da ne prokljuca ... Sklonite sa sporeta i dodajte kockice cokolade. Mesajte dok se cokolada ne istopi. Kada se ganas prohladi, prelijte tortu.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: