SASTOJCI: KORA:
12 belanaca,
12 kašika šećera,
18 kašika mlevenih oraha,
3 kašika kakao,
6 kašike brašna.
FIL:
7 dcl. mleka,
250 gr. šećera,
200 gr. čokolade,
12 žumanaca,
8 kašika brašna,
250 gr. margarina,
200 gr. šećera u prahu.
GLAZURA:
150 gr. čokolade,
3 kašike ulja.
PRIPREMA: KORA:
Čvrsto umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 6 kašika orasa, 1 kašiku kakao i 2 kašike brašna. To je smesa za jednu koru, ispeći ukupno tri na 180C.
FIL:
U lonac za kuvanje na pari, sipati 4 dc mleka i 250gr šećera. U posudi umutiti 12 žumanca, 3dc mleka i 8 kašika brašna. Dobro umutiti da bude bez grudvica. Kada mleko počne da vri, dodati smesu od žumanaca. Kada se sve lepo sjedini i zgusne dodati 200 gr čokolade. Kada se istopi, ostaviti fil da se dobro ohladi.
Posebno umutiti 250gr margarina sa 200gr šećera u prahu, pa spojiti sa ohlađenim filom.
REDATI:
kora - fil - kora - fil - kora - fil - glazura od čokolade.
Ukrasiti po želji.
Prijatno.
Izvor : bosanska-slana-i-slatka-jela.blogspot.com
0 comments:
Objavi komentar