četvrtak, 22. siječnja 2015.

LEDENE VANILA KOCKE

Volim ovaj recept, vrlo je brz i jednostavan za napraviti, sastojci su lako dostupni i jeftini, a kolač izgleda lijepo, a okusom je baš prefin. Prednost mu je i to jer ga stvarno ima puno, nije presladak, a opet, prava je poslastica! Ispečete li ovaj kolač, nikako nećete požaliti!

ledene kocke nakon obrade u picasi 3

Sastojci

  • biskvit:

  •  6 kom jaja
  •  5 žlica šećera
  •  3 žlice ulja
  •  3 žlice brašna
  •  3 žlice kakaa
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  • krema:

  •  6 dl mlijeka
  •  2 vrećice pudinga
  •  6 žlica šećera
  •  20 dag maslaca
  • zaljev:

  •  2, 5 dl vode
  •  10 žlica šećera
  •  3 žlice ruma
  • glazura:

  •  15 dag čokolade za kuhanje
  •  4 žlice ulja

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
  1. 1
    Pleh veličine 30×30 cm namastite i pospite brašnom.
  2. 2
    Od sastojaka za zaljev, skuhajte zaljev, sav šećer se mora rastopiti. Ostavite ga sa strane.
  3. 3
    Sastojke za biskvit umutite, prvo jaja i šećer, a onda ostale sastojke, izlijte sve u pripremljeni pleh, stavite u pećnicu na 180°C, pecite oko 15-20 minuta.
  4. 4
    Kad je biskvit pečen, izvadite ga da se hladi, pa ga zalijte pripremljenim zaljevom, ravnomjerno po cijeloj površini. Ostavite da se potpuno ohladi.
  5. 5
    Za kremu skuhajte puding na mlijeku, prema uputi na vrećici. Ohladite ga.
  6. 6
    Izradite maslac i dodajte mu skuhani puding, miksajte da se ujednači, kad ste dobili finu kremu, namažite je po cijelom kolaču.
  7. 7
    Sve skupa prelijte čokoladnom glazurom, koju ste otopili na slaboj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.

Posluživanje

Svjesna sam da ima puno sličnih recepata, ali evo i moj, nek se nađe. Godinama ga pravim, osobito ljeti, jer se lako pravi, brzo se hladi, a kad se izvadi iz hladnjaka ugodno je osvježavajući.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: