nedjelja, 25. siječnja 2015.

BAKIN KOLAČ

Bake su nekada znale kako od pristupačnih i jeftinih namirnica napraviti dovoljno kolača da nahrane sve željne slatkog. Njihovi recepti još su uvijek popularni, posebno u većim obiteljima, gdje se jedna takva “tura” pojede u tren oka!

Bakin kolač

Sastojci

  •  3 jaja
  •  2 šalice šećera
  •  1 šalica ulja
  •  1 šalica Pšeničnog oštrog brašna
  •  1 šalica Pšeničnog glatkog brašna
  •  ½ vrećice Praška za pecivo
  •  2 šalice mlijeka
  •  2 šalice oraha
  •  1 rebro čokolade za kuhanje
  •  1 Vanilin šećer
  • Za posluživanje:

  •   šećer u prahu

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Pjenasto izmiješajte jaja i šećer, umiješajte ulje, pa naizmjence dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
  2. 2
    Umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer.
  3. 3
    Sve dobro izmiješajte, izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, te stavite peći oko 40 minuta na temperaturu od 220°C.

Posluživanje

Pečeni kolač pospite šećerom i poslužite narezan na kocke ili rombove.

Savjet

Umjesto ulja, možete koristiti light margarin.
Izvor: coolinarika.com

0 comments: