Bake su nekada znale kako od pristupačnih i jeftinih namirnica napraviti dovoljno kolača da nahrane sve željne slatkog. Njihovi recepti još su uvijek popularni, posebno u većim obiteljima, gdje se jedna takva “tura” pojede u tren oka!
Sastojci
- 3 jaja
- 2 šalice šećera
- 1 šalica ulja
- 1 šalica Pšeničnog oštrog brašna
- 1 šalica Pšeničnog glatkog brašna
- ½ vrećice Praška za pecivo
- 2 šalice mlijeka
- 2 šalice oraha
- 1 rebro čokolade za kuhanje
- 1 Vanilin šećer
Za posluživanje:
- šećer u prahu
Priprema
- Težina:
-
1
Pjenasto izmiješajte jaja i šećer, umiješajte ulje, pa naizmjence dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
-
2
Umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer.
-
3
Sve dobro izmiješajte, izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, te stavite peći oko 40 minuta na temperaturu od 220°C.
Posluživanje
Pečeni kolač pospite šećerom i poslužite narezan na kocke ili rombove.Savjet
Umjesto ulja, možete koristiti light margarin.Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar