Posle slanih gurmanluka valja se zasladiti. Uživanje u desertu još je lepše u društvu. Uživajte u novogodišnjim praznicima.
ZA KORU:
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
200 g mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
marmelada od breskve
ZA FIL:
10 jaja
10 kašika šećera
7 kašika gustina
1 l mleka
250 g margarina
1 kg banana
1 veliki kompot od ananasa
PRIPREMA:
Od šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna, 100 g oraha i pola
praška za pecivo ispecite koru, pa je urolajte u krpu. Na isti način
ispecite i urolajte još jednu koru. Kada se ohlade, odmotajte ih,
namažite sa marmeladom i ponovo zarolajte, pa isecite oko 1 cm debljine.
Za fil umutite jaja i šećer i dodajte gustin i malo mleka, preostalo
mleko stavite da se kuva, pa izrađenu masu sipajte u mleko i kuvajte do
kraja.
Smesu dobro ohladite, pa joj dodajte umućeni margarin sa šećerom u
prahu. U kalup slažite izrezan rolat, natopite ga sa sokom od ananasa,
namažite trećinom fila, pospite sa polovinom iseckanog voća, pa ređajte
fil, rolat, sok, fil, voće, opet fil i zadnji red rolat. Dobro ohladiti u
frižideru, pa istresite na tacnu i ukrasite preostalim filom.
Izvor: zena.blic.rs
0 comments:
Objavi komentar