utorak, 9. prosinca 2014.

KIFLICE OD KROMPIROVOG TESTA

Krompirovo testo nije teško napraviti.Kiflice su sveže i ukusne i sutradan.Ako ostanu.:)

Sastojci

  •   Za testo
  •  0,5kg. belog krompira
  •  100gr margarina ili masti
  •  0,5kg. brašna tip 400 meko
  •  200ml mleka
  •  pola kvasca
  •  malo šećera i soli
  •  1 jaje
  •  50ml. ulja
  • fil

  •   sir
  •   pavlaka
  •   1 jaje i jedno žumance
  • za premazivanje

  •   belance,krupna so,susam

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1  
    Skuvajte beli krompir,izgnječite lagano.Nemojte mutiti jer pire postaje gnjecav,zbog oslobodjenog glutena.
  2. 2  
    U malo prohladjeni pire dodajte otopljeni margarin,ili mast.Zatim 2 žumanceta,i kašičicu soli.
  3. 3  
    Dodajte lagano brašno,Nadošli kvasac sa malo mleka.lagano umešajte varjačom.
  4. 4  
    Dodajte i ostale sastojke.
  5. 5  
    Sada umesite rukom testo.Ako je potrebno dodajte još malo brašna.I ostavite da nadolazi na toplom oko 45 min.
  6. 6  
    Na pobrašnjenoj dasci napravite 4 ili 5 jufki.Zavisi kolike želite da budu kiflice.Neka se malo odmora, desetak minuta.
  7. 7  
    Razvaljajte oklagijom jednu jufku.
  8. 8
    Isecite je točkićem za rezanje na osmine,i stavljajte po malo fila.
  9. 9
    Motajte kiflice,slazite u pleh oblozen papirom za pečenje.
  10. 10  
    Namažite umućenim belancetom,pospite susamom i krupnom soli,i spremne su za pečenje.Peku se oko pola sata na 180st.c.

  11. 11
    Možda treba još koji minut peći,zavisi od rerne.Dok ne porumene.

Posluživanje

Vruće,naravno odmah služite.Ne brojte,ni broj kiflica ni kalorije.Samo uživajte u trenutku sa dragim osobama.
coolinarika.com

0 comments: