petak, 26. prosinca 2014.

POSNI PUNJENI FRANCUSKI

Predjelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!Uživaćete od prvog do posljednjeg zalogaja!Fenomenalan!

Sastojci

  •  1 francuski hljeb
  •  1 tunjevina komadi u salamuri
  •  1/2 margarina(posnog)
  •  1 glavica crvenog luka (srednje veličine)
  •  2-3 češnja bijelog luka
  •  1 kašika senfa
  •   so,biber
  •  i još
  •  1 veća mrkva skuvana
  •  4-5-6 kiselih krastavčića

Priprema

Vrijeme pripreme:
35 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Margarin izvaditi iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi.Tunjevinu ocjediti od salamure.
  2. 2
    Tunjevinu,margarin,luk(malo isjeckan zbog lakšeg blendanja),bijeli luk,senf,so biber(po ukusu) sve izblendati da se dobije fina pašteta.
  3. 3
    Skuvanu mrkvu i krastavčiće isjeckati na kockice i spojiti sa paštetom.
  4. 4
    Francuski hljeb prerezati 3-4 puta da bi smo ga lakše izdubili i kasnije punili.Okrajke odrezati.Ja ga podjelim na 4 puta.
    Najbolje je koristiti francuski star 1 dan.Odnosno,da nije svijež.
  5. 5
    Iz francuskog izvaditi sredinu Tu sredinu isto spojiti sa paštetom.
  6. 6
    Izdubljene komade francuskog puniti smjesom sa paštetom.
  7. 7
    Svaki komad zaviti u foliju pa ostaviti u frižider na 2 sata prije rezanja.
  8. 8
    Od viška smjese sa paštetom formirati kuglice pa ih uvaljati u proprženi susam kao ja.

Posluživanje

Servirati dobro ohlađeno kao hladno predjelo.
(coolinarika.com)

0 comments: