subota, 27. prosinca 2014.

FANTASTIČNE KOKOS PLOŠKE



Ako ste jedni od onih koji blagdane ne mogu zamisliti bez kolača s kokosom,
ovaj recept će vas oduševiti. Lagan i mekan, nježnog okusa koji u zimske dane
savršeno odgovara uz šalicu toplog čaja.



Sastojci
Za biskvit:

    7 bjelanjaka
    180 g šećera
    70 g Lino lade nougat
    100 g maslaca
    130 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Dolcela
    1 Limun šećer Dolcela

Za kremu:

    1 Puding vanilin Dolcela
    90 g šećera
    3 žumanjka
    500 ml mlijeka
    150 g maslaca
    Za posipanje:
    80 g Kokosova brašna Dolcela


Priprema
Za biskvit:
1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte
Lino ladu nougat pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s
praškom za pecivo i limun šećerom.
2. Smjesu izlijte u tepsiju (40×30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u
zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.
3. Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite
pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.
4. Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.
Za kremu:
1. Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko
pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i
kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.

2. Kremu ohladite uz povremeno miješanje. Maslac sobne temperature razradite i
umiješajte u ohlađenu kremu.
Posluživanje
Kolač prije posluživanja dobro ohladite, a zatim narežite na ploške.
Savjet
Kolač je vrlo sočan i izdašan, a u kremu možete umiješati kokos ili Lino ladu milk.

www.coolinarika.com

0 comments: