četvrtak, 25. prosinca 2014.

LIMUN PITA



SASTOJCI:
Testo:
- 250g brašna
- 125g hladnog putera
- ½ kašičice soli
- 4 kašike šećera
- 3 kašike hladne vode

Fil:
- 250g šećera
- 100g gustina
- rendana kora 4 limuna
- 600ml vode
- sok 4 limuna
- 4 žumanca

Šam:
- 4 belanaca
- 300g šećera

PRIPREMA

  1. Šećer i so dodati u brašno. Listiće putera utrljati u brašno. Dodati hladnu vodu da se masa sjedini.
  2. Testo staviti u plastičnu kesu i u frižider oko 30 minuta.
  3. Testo rastanjiti i prebaciti u pleh ili vatrostalnu posudu u kojoj će se peći pita.
  4. Pritisnuti uz ivice, izbockati viljuškom.
  5. Peći na 180 stepeni oko 14 minuta.
  6. U dubljoj šerpi pomešati šećer, gustin, koru limuna, doliti vodu i konstantno mešati dok se ne dobije masa gustine kao za puding...skloniti sa šporeta kada je skoro gotovo dodati sok od limuna i žumanca, pa vratiti na šporet još koji minut, mešati da se ponovo zgusne.
  7. Sipati vruć fil na mlaku koru.
  8. Belanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam. Prekriti fil dok je još vruć.
  9. Peći na 160 stepeni dok ne porumeni.
  10. Kada se ohladi staviti u frižider.

Izvor: http://kuki-buki.kanal9tv.com/

0 comments: