subota, 27. prosinca 2014.

ŠAMPITA SA ČOKOLADOM





POTREBNO JE:
ZA KORU: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 6 kašika mlake vode.
ZA FIL: 6 belanaca, 500 g šećera, 1 dl vode, sok od 1/2 limuna, 1 dl vode, 1 vanilin-šećer, 100 g čokolade, 3 kašike ulja.
 
PRIPREMA:
Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. U šerpu stavite šećer i vodu i ostavite da provri. Kada provri, dodajte sok od limuna i ostavite na tihoj vatri da vri oko deset minuta. U međuvremenu umutite šne od belanaca, dodajte vanilin-šećer i lagano u to sipajte vreo sirup, neprestano muteći. Kada ste sav sirup sipali, mutite još desetak minuta. Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća belanca i ostavite da se dobro ohladi.
Izvor: zena.blic.rs

0 comments: