ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

MANDARINA TORTA SA KREMOM OD LIMUNA




POTREBNO JE
ZA KORU: 3 šargarepe, 4 mandarine, 1/3 šoljice urmi, 4 kašike kokosovog ulja, 1 šaka oraha.
ZA FIL: 1 šolja indijskih oraha (natopljenih najmanje 3 sata), sok od 2 limuna, 2 kašike javorovog sirupa, agave ili meda, 4 kašike kokosovog ulja, malo vode po potrebi, 1/2 kašičice kurkume.

PRIPREMA
Izrendajte šargarepu i istisnite iz nje što više soka. Oljuštite mandarinu i pomešajte je u blender sa šargarepom i svim ostalim sastojcima za koru. Blendirajte sve dok se sastojci dobro ne povežu. Oblikujte u željeni oblik. Ako je kora previše vlažna, dodajte malo više oraha. Da biste napravili fil, blendirajte sve osim kokosovog ulja. Kada masa bude glatka, dodajte kokosovo ulje i na kraju kurkumu u prahu. Ređajte koru, pa fil, i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite po želji.
Izvor:  http://zena.blic.rs

0 comments: