nedjelja, 21. prosinca 2014.

CIMET PITA

Recept sam dobila od kume :)

Sastojci

  •  350 g šećera
  •  250 g margarina
  •  500 g brašna
  •  8 kašika griza
  •  100 g čokolade
  •  kesica cimeta
  •  kašičica sode bikarbone
  •  1 vanilin šećer

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    15 kašika šećera karamelisati, pa dodati 15 kašika vode to mešati da se istopi. Kada se istopi dodati 125 g margarina.
  2. 2
    Skinuti sa šporeta, pa dodati  u to brašno, cimet i sodu bikarbonu. Zamesiti testo i podeliti na tri dela i peći na prevrnutom plehu (32x28) 5 do 7 min. ( zavisno od rerne).
  3. 3
    Hladne korice filovati filom.
  4. FIL:
  5. 1
    500 ml vode, 250 g šećera skuvati sa 8 kašika griza. Kada se ohladi dodati 125 g umućenog margarina, vanilin šećer i na vrh malog noza limuntosa.
  6. 2
    Filovati prvu i drugu koricu, a na treću staviti glazuru od 100 g čokolade.
    Izvor: coolinarika.com

0 comments: