nedjelja, 28. prosinca 2014.

NAJNAJBOLJI BISKVIT ZA SVE TORTE!!

Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna..  

Sastojci

  •  5 kom jaja sobne temperature
  •  5 kasika vode
  •  180 gr secera
  •  200 gr brasna
  •  1 kesica praska za pecivo

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom. Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje. Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.
  2. 2
    Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje. Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta.  Kada se ohladi, koru mozete isjeci na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.

Posluživanje

Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)
Izvor: coolinarika.com

0 comments: