nedjelja, 28. prosinca 2014.

KEKS MONTICA


Jednostavan brzi kolač,s podlogom od keksa i dvije kremice,jedna bijela a druga tamna,nije vam potrebna pećnica a ni mikser, uživajte;)))
Sastojci
PODLOGA OD KEKSA;
Krema 1
·         250g. petit-beurre keksa/s maslacem
·         1 l.mlijeka
·         120g. škrobnog brašna/gustina
·          1vanilin šećer 
·         120g.šećera 
·         120g. maslaca/zvjezdinog za kreme
Krema 2.
·         500ml. slatkog vrhnja/za šlag
·          200g. kvalitetne tamne čokolade 
·         100g. mliječne čokolade/milka ili po ukusu  
·         par žlica šećera u prahu/ako volite slađu kremu   aroma ruma po ukusu
Priprema
KREMA 1.
stavite da se zagrije mlijeko,pomiješano s rumom.
u drugoj posudici izmiješajte šećer s gustinom,i s malo hladnog mlijeka,da dobijete gustu smijesu,bez-grudica.Kada mlijeko proključa,ulijte lagano smijesu ,i miješajte cca- 2 minute,u vruću kremu dodajte maslac,i sve dobro izmiješajte.Prelijte preko složenih keksa.
Krema 2.
za drugu kremicu na laganoj vatri,zagrijavajte slatko vrhnje,dodajte nasijeckane čokolade,pa kad se otope,prelijte preko prve kreme,ostavite da se ohladi i stisne.
Posluživanje
da bi vam kolač bio čvršći i ljepše se rezao,za podlogu složite dva reda keksa,a posudu prije slaganja premažite lagano uljem,da se prvi sloj keksa,lijepo formira i da vam keksi ne "hodaju" po posudi,kada prelijete prvu bijelu kremicu...
kekse prije slaganja natopite s mješavinom mlijeka i ruma..
veličina lima/20x30cm.

0 comments: