nedjelja, 28. prosinca 2014.

JADRO OBLATNA


Jadro oblatne

Ima već sličnih recepata, no tražili su me da ipak napišem ovaj nakon objavljene fotografije... 

Sastojci

  •  4 lista manjih oblatni
  •  1 dl vode
  •  200 g šećera
  •  200 g margarina
  •  200 g mlijeka u prahu
  •  50 g čokolade
  •  1 žlica kakaa

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Kuhati šećer s vodom dok ne zavrije i napravi se sirup.  Dodati margarin da se istopi.
  2. 2
    Kada se margarin otopi, skinuti s vatre i dodati mlijeko u prahu. Kuhati oko minutu - dvije. Ukoliko se naprave grudice, razbiti ih mikserom ili prebaciti u blender i izmiksati u glatku kremu.
  3. 3
    Raspodijeliti smjesu na 2/3 i 1/3 i u manji dio dodati otopljenu čokoladu i prosijani kakao.
  4. 4
    Na donju oblatnu staviti polovicu bijele smjese, prekriti drugom oblatnom. Premazati čokoladnom smjesom, prekriti oblatnom, zatim, premazati ostatkom bijele smjese i prekriti posljednjom oblatnom.
  5. 5
    Opteretiti kolač nekim težim predmetom i pričekati da se stegne do sutradan.
  6. 6
    Napomena:
    Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.
    (coolinarika.com)

0 comments: