subota, 20. prosinca 2014.

FINI ČOKOLADNI KEKSIĆI

Raspucana površina ovih mekanih keksića odaje svoju čokoladnu unutrašnjost, a bogati bijeli omotač od vanilin šećera u prahu učinit će ih posebno ukusnima.

Sastojci

  •  50 g maslaca
  •  220 g čokolade za kuhanje
  •  210 g Oštrog brašna
  •  ½ žličice Praška za pecivo
  •  2 jaja
  •  100 g šećera
  •  1 Vanilin šećer bourbon
  •  100 g Vanilin šećera u prahu Dolcela (za valjanje kuglica) 

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
  2. 2
    U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
  3. 3
    Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
  4. 4
    Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
  5. 5
    Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
  6. 6
    Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.

Posluživanje

Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi  da ostanu mekani. Carstvo čokolade upotpunite Čokoladnim likerom.

Savjet

Da biste lakše formirali kuglice ruke lagano nauljite, a ako vam je smjesa premekana ostavite je još u hladnjaku.

Izvor: coolinarika.com

0 comments: