nedjelja, 30. studenoga 2014.

EVO KAKO DA U MIKROVALNOJ NAPRAVITE ČIPS OD KROMPIRA(RECEPT+FOTO)

Grickalice su jedna od naših najslađih zaraza. Vrećicu čipsa je bolje ne otvarati jer se to najčešće događa malo kasnije u danu, a osim što je prekasno za jesti, ne možemo ni ignorisati upozorenja o nezdravosti, aditivima, pojačivačima okusa i sličnim strašnim riječima u hrani danas.


Čips od krompira jako dobro podnosi začine, iako zapravo i drugo korjenasto povrće jako dobro podnosi mikrovalnu, tako da isti način spravljanja čipsa od krompira možete primijeniti i na mrkvu, celer, cveklu i pastrnjak pa samo pustite mašti i ukusu na volju. Od jednog krompira možete napraviti oko 4-5 serija čipsa, a za svaku vam treba oko šest minuta.

Sastojci:

1 ili više komada krompira ili drugog korjenastog povrća, izribanog čistog
Sol i drugi začini, po ukusu
Maslinovo ulje, po ukusu

Oprema:

Rende za ploškice
Zdjela hladne vode
Zaštitni tanjur iz mikrovalne
Papirni ručnici

Priprema:

Narežite krompir na tanke ploškice tako što ćete ga prvo prerezati na pola a zatim naribati na ribeži na jako tanke ploškice koje ćete odmah zatim ubaciti u zdjelu hladne vode. Ponovite isto s drugom polovicom i ostatkom krumpira. Ispirite ih u hladnoj vodi dok voda ne bude potpuno bistra. Ako imate vremena, ostavite ploškice da se u vodi namaču prije nego ih isperete.
Posušite ploškice s dva papirnata ubrusa. Poredajte ih na tanjur iz mikrovalne u jednom sloju tako da ne dodiruju jedna drugu. Po želji ih pospite začinima, a za jači okus, prije začina ih premažite maslinovim uljem.
Uključite mikrovalnu na najjače na 3 minute. Zatim mikrovalnu smanjite na 50% snage na još tri minute. Sve ploškice koje su postale hrskave i zlatne, izvadite. Ostale ploškice držite u mikrovalnoj i vadite u intervalima od minute. Postupak ponovite s ostatkom ploškica krompira. Čips će ostati hrskav nekoliko dana ako ga budete čuvali u vrećici s hermetičkim zatvaranjem.







(A.S./TheKitch.com/Namirnice.ba)

0 comments: