subota, 20. prosinca 2014.

KOLAČ SA BANANAMA I KARAMELOM

Za mene nesto novo a nadam se i za Vas
Savrseno kremast,mirisan,sa bananama,cimetom i karamelom...



Necu da duzim ;)))) idemo na recept...

Kolac sa bananama i karamelom

Biskvit
4 jajeta
4 kasike secera
1 dl.ulja
10 g. cimeta
 1 banana
 1 prasak za pecivo
 1 solja(oko 250 ml.)brasna.

 Fil: 
300 g.secera
200 ml. slatke pavlake
150 g.maslaca ili margarina
 200 g. slaga u prahu (slag pjene)
 2,5 dl. mleka
 4 banane.


Rernu zagrejte na 190 ° C.
Pleh (32x23) oblozite papirom za pecenje i podmazite sa par kapi ulja,i slozite na dnu kolutove 1 banane.

Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,i sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15 min.

Biskvit proverite cackalicom da li je pecen.Ohladite...

Zagrejte slat.pavlaku da bude topla.

U srednju serpu stavite secer i zagrejavajte dok se ne istopi i karamelizuje,malo skloni na kraj sporeta,i u karamelizovani secer sipajte lagano zag.slatku pavlaku mesajuci sve vreme.

Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem,mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.


Sklonite,i u topal karamel dodajte seckani maslac.Sve dobro promesajte...

Ohladite karamel.

Slag u prahu umutite cvrsto sa mlekom dodajte polovinu ohladj. karamela,i sve dobro umutite mikserom.
Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutov banane,i premazite preostalim karamelom.

Kolac dobro ohladite i posluzite...


Po zelji pomocu viljuske na par mesta "isarajte"kolac da dobijete "talase"ili "sare".

Kolac dobro ohladite,najbolje preko noci pa sutradan seci na kocke..


P.S.Mozete povecati slag i mleko na primer 300 g. slaga i 3 dl.mleka.Necete pogresiti. :))

Izvor: bubacaketime.blogspot.com

0 comments: