utorak, 23. prosinca 2014.

AGATINI KOLAČIĆI

Zanimljiva kombinacija prhkog kolačića, upotpunjena finom kremom od vanilije i džemom od jagode traži preciznost u izradi, no konačan rezultat uistinu godi vašem nepcu.

Sastojci

  • Za kolačiće:

  •  250 g Glatkog brašna 
  •  ½ žličice Cimeta mljevenog
  •  ½ žličice soli
  •  225 g maslaca
  •  1 žumanjak
  •  3 žlice bijelog vina
  • Za kremu:

  •  1 Krema za kolače okus vanilija
  •  500 ml mlijeka
  •  50 g maslaca
  •  150 g Džema ekstra jagoda 

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Za kolačiće:

  2. 1
    U veću posudu stavite brašno, cimet, sol i hladni maslac narezan na listiće. Pomoću električne miješalice dobro miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.
  3. 2
    Dodajte žumanjak i vino te ponovo dobro izmiješajte.
  4. 3
    Rukom domijesite, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
  5. 4
    Na preostaloj podlozi tijesto malo rukom razradite i razvaljajte na debljinu od oko 3 mm.
  6. 5
    Izrežite ga okruglim oblicima 7-8 cm širine, a na polovici izrezanih oblika napravite manju rupu.
  7. 6
    Izrezano tijesto stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 °C oko 12-15 minuta.
  8. 7
    Pečene oblike ostavite na papiru da se dobro ohlade.
  9. Za kremu:

  10. 1
    U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute.
  11. 2
    Dodajte otopljeni maslac i još kratko promiješajte.
  12. 3
    Pripremljenu kremu rasporedite na pečene cijele oblike tijesta i poklopite ih oblicima s izrezanom rupom.
  13. 4
    U rupe stavite džem i držite ih u hladnjaku do posluživanja. 

0 comments: