ponedjeljak, 22. prosinca 2014.

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE


SASTOJCI:

Za rolice:
500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje

Za kremu:
1 Želatina
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin
1 žlica Gussnela
3 žumanjka
150 g šećera
1 Vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA

Za rolice:
1. Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2. Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3. Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4. Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.

Za kremu:
1. Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2. Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3. Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4. U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
5. Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
6. Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7. Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8. Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9. Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

http://www.coolinarika.com/

0 comments: