subota, 27. prosinca 2014.

MARINIRANA PILETINA U JOGURTU I LIMUNU




POTREBNO JE:
8 karabataka, 125 ml čvrstog jogurta, 1 kašičica narendane limunove korice, 2 kašike ceđenog soka od limuna, list peršuna, 200-300 g prezli, mešavina suvih začina, biber.

PRIPREMA:
Očistite karabatake od kože i kostiju i napravite ih kao šnicle, operite, osušite, pa stavite u činiju u kojoj ćete dodati jogurt, limunovu koru, limunov sok i sitno seckani peršun. Sve promešajte i ostavite preko noći u frižider. U tanjir sipajte prezle i u njih dodajte biber i mešavinu suvih začina, pa uzimajte karabatake sa jogurtom, utapkajte ih dobro u prezle, stavite na pleh preko papira za pečenje i pecite dok ne porumene. Poslužite uz zelenu salatu, pečeni ili pire krompir ili neko drugo povrće po želji.
Izvor: zena.blic.rs

0 comments: