utorak, 23. prosinca 2014.

IŠLERI

Malo za ukrasiti božićni stol :)

Sastojci

  • TIJESTO:

  •  25 dkg glatkog brašna
  •  18 dkg putra
  •  10 dkg šećera
  •  10 dkg mljevenih oraha
  •  1 žumanjak
  • KREMA:

  •  1 cijelo jaje
  •  1 žumanjak
  •  2 žlice šećera
  •  2 štangice čokolade
  •  10 dkg margarina
  • GLAZURA:

  •  10 dkg čokolade
  •  5 dkg margarina

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. TIJESTO:
  2. 1
    Zamijesiti tijesti i razvaljati na debljinu od oko 0.5 cm i sa čašom izrezati krugove koji se peku 10-15min (ne da jako porumene).
  3. 2
    Kad se ti krugovi ohlade lijepe se sa kremom.
  4. KREMA:
  5. 1
    Promiješaj jaje, žumanjak i šećer i miješaj na pari dok se ne zgusne.
  6. 2
    Dodaj 2 štangice čokolade, promiješaj i ohladi.
  7. 3
    U ohlađeno se doda 10dkg izrađenog margarina.
  8. GLAZURA:
  9. 1
    Spoji dva dijela kremom i gornji dio umoči u čokoladu.
    (coolinarika.com)

0 comments: