četvrtak, 25. prosinca 2014.

ČOKOLADNI SAN

Čokoladni san…. pod pravom rasvjetom 

Sastojci

  •  2 šalice smeđeg šećera
  •  1 šalica oštrog brašna
  •  1 šalica mekog brašna
  •  1 1/2 žličica praška za pecivo
  •  1 1/2 žličica sode
  •  3/4 šalice kakaa
  •  2 jaja
  •  1 šalica mlijeka
  •  1/2 šalice ulja
  •  2 žličice arome vanilije
  •  1/2 šalice ključale vode
  • krema

  •  2 šalice mlijeka
  •  1 vrećica pudinga od vanilije
  •  2 žlice šećera
  •  1 žličica instant kave (nessice)
  •  50 g mliječne čokolade
  •  50 g bijele čokolade
  • glazura

  •  200 g čokolade za kuhanje
  •  50 g maslaca
  •  5 žlica ulja

Priprema

  1. 1
    Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
  2. 2
    Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
  3. 3
    Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
  4. 4
    Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
  5. 5
    Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
  6. 6
    Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
  7. 7
    Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
  8. 8
    Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
  9. 9  
    Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte. 

0 comments: