utorak, 2. prosinca 2014.

SLANA TORTA SA KORAMA KOJE SE PEKU

Meni najlepsa slana torta..njammmmm 

Sastojci

  • Biskvit

  •  8 jaja
  •  2 čaše pavlake
  •  8 kašika brašna
  •  2 kašikice praška za pecivo
  •  2 kašike ulja
  •   malo soli
  • fil

  •   250g feta sira
  •  1 čaša milerama
  •  200g šunkerice (kulen, šunka ili bilo koja druga salama)
  • još potrebno

  •  1 kesica majoneze
  •   malo sira-edamer, gauda...
  •   par kiselih krastavaca (moze i susenog persunovog lista)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Izmutiti 4 zumanca, dodati 1 čašu pavlake, 1 kašiku ulja, 4 lašike brašna, 1 kašikicu praška za pecivo, dobro umutiti.
    Belanca izlupati sa malo soli, dodati smesi od zumanjaka i lagano promesati kasikom.
  2. 2
    U veliku tepsiju (crnu od rerne) staviti pek papir i izliti smesu. Pec na 200c dok ne porumeni. Tako ispeći dve kore.
  3. 3
    Kad se kore ohlade, prepoloviti ih da dobijete 4 kore.
  4. 4
    fil:
    Feta sir ocediti i dobro umutiti, dodati mileram i mutiti toliko da se smesa ujednači, ne previse jer će se razvodniti, biti pre retko. Salamu sitno naseckati (najbolje da vam u trgovini iseku na tanko kao za mezu pa onda ju vi na kockice) i dodati siru i mileramu, dobro promesati.
  5. 5
    Filovati kore.
    Kora, fil, kora... i zavrsiti sa korom.
    gornju koru premazati sa majonezom, narendati na sitno sir, preko sira na sitno narendati kisele krastavce ili posuti suvim persunovim listom.
  6. 6
    Tortu seći po želji, ja secem na kockice.
    coolinarika.com

0 comments: