Meni najlepsa slana torta..njammmmm
Sastojci
Biskvit
-
8
jaja
-
2
čaše pavlake
-
8
kašika brašna
-
2
kašikice praška za pecivo
-
2
kašike ulja
-
malo soli
fil
-
250g feta sira
-
1
čaša milerama
-
200g
šunkerice (kulen, šunka ili bilo koja druga salama)
još potrebno
-
1
kesica majoneze
-
malo sira-edamer, gauda...
-
par kiselih krastavaca (moze i susenog persunovog lista)
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Izmutiti 4 zumanca, dodati 1 čašu pavlake, 1 kašiku
ulja, 4 lašike brašna, 1 kašikicu praška za pecivo, dobro umutiti.
Belanca izlupati sa malo soli, dodati smesi od zumanjaka i lagano promesati kasikom.
-
2
U veliku tepsiju (crnu od rerne) staviti pek papir i izliti smesu. Pec na 200c dok ne porumeni. Tako ispeći dve kore.
-
3
Kad se kore ohlade, prepoloviti ih da dobijete 4 kore.
-
4
fil:
Feta sir ocediti i dobro umutiti, dodati mileram i mutiti toliko da
se smesa ujednači, ne previse jer će se razvodniti, biti pre retko.
Salamu sitno naseckati (najbolje da vam u
trgovini iseku na
tanko kao za mezu pa onda ju vi na kockice) i dodati siru i mileramu, dobro promesati.
-
5
Filovati kore.
Kora, fil, kora... i zavrsiti sa korom.
gornju koru premazati sa majonezom, narendati na sitno sir, preko
sira na sitno narendati kisele krastavce ili posuti suvim persunovim
listom.
-
6
0 comments:
Objavi komentar