srijeda, 12. studenoga 2014.

PJENASTA ČOKO TORTA

PENASTA ČOKO TORTA
POTREBNO JE:
ZA KORE:
  • 6 jaja,
  • 6 kašika šećera,
  • 1 kašika ulja,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 6 kašika brašna,
  • 3 kašike kakaoa.
ZA FIL:
  • 2 pudinga od čokolade,
  • 1 l mleka,
  • 250 g šećera,
  • 200 g kokosovog brašna,
  • 2 kesice želatina,
  • 3 dl slatke pavlake,
  • 3 dl čokoladnog mleka za natapanje kora,
  • 1 šlag,
  • 50 g rendane čokolade.
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte ostale sastojke i ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U mleku skuvajte oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom. Dok je smesa vruća, dodajte želatin i dobro promešajte. Ostavite fil da se ohladi, pa dodajte penasto umućenu slatku pavlaku. Koru presecite na dva dela i svaku natopite čokoladnim mlekom i filujte. Odozgo stavite šlag i pospite rendanom čokoladom.

izvor: http://korisno.net

0 comments: