četvrtak, 27. studenoga 2014.

PILEĆI FILET U OMOTAČU OD KRUMPIROVA TIJESTA


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  500g pilećih fileta
  •   sol,papar
  • Tijesto:

  •  350g krumpira
  •  2 jaja
  •  1/2žličice mažurana
  •  2 češanj češnjaka
  •  1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi možete dodati još
  •  1 žlica piva
  •   sol,papar
  •   ulje

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Tijesto:
    Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir.
    Dodajte jaja ,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je potrebno da se zamijesi gusce tijesto.

  2. 2 
    Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte ih u smjesu.

    Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su socni u sredini  ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.

    Ako cete peci u ulju zagrijte ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni.
    Pecite filete dok dobiju finu boju.
    (coolinarika.com)

0 comments: