Još jedna poslastica koja se brzo priprema i što je najvažnije ni malo komlikovana za pravljenje.
Potreban materijal:
200gr šećera
100gr čokolade za kuvanje
100gr margarina
300gr mlevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
100gr čokolade za kuvanje
100gr margarina
300gr mlevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuvati
dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na
parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom mešati sve dok se ne rastope margarin
i čokolada. Dodati onda mleveni keks i 100gr kokosa ( drugih 100gr vam
trebaju za valjanje formiranih gnezda). Dobro izmešati da se sastojci
lepo sjedine, pa onda ručno praviti gnezda, po sredini napraviti malo
ulegnuće.
Uvaljati svako gnezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu
eurokrema. Ostaviti da se stegne.
0 comments:
Objavi komentar