utorak, 2. prosinca 2014.

ČOKOLADNA GNIJEZDA


Još jedna poslastica koja se brzo priprema i što je najvažnije ni malo komlikovana za pravljenje.





Potreban materijal:
200gr šećera
100gr čokolade za kuvanje
100gr margarina
300gr mlevenog keksa
200gr kokosa
2dl vode
150gr eurokrema
Priprema:
U šerpicu staviti vodu i šećer pa kuvati dok ne provri. Čim provri skloniti sa ringle i dodati margarin i na parčiće lomljenu čokoladu. Kašikom mešati sve dok se ne rastope margarin i čokolada. Dodati onda mleveni keks i 100gr kokosa ( drugih 100gr vam trebaju za valjanje formiranih gnezda). Dobro izmešati da se sastojci lepo sjedine, pa onda ručno praviti gnezda, po sredini napraviti malo ulegnuće. Uvaljati svako gnezdo u kokos, a u ulegnuće dodati po kašičicu eurokrema. Ostaviti da se stegne.

0 comments: