četvrtak, 27. studenoga 2014.

ČOKOLADNI KUGLOF

Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.

Sastojci

  • Za kuglof:

  •  125 g maslaca
  •  150 g šećera
  •  150 ml mlijeka
  •  100 g Pšeničnog oštrog brašna
  •  60 g Pšeničnog glatkog brašna 
  •  20 g kakaa
  •  1 Prašak za pecivo 
  •  2 jaja
  • Za glazuru:

  •  40 g maslaca
  •  100 g čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
80 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Za kuglof:

  2. 1
    Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
  3. 2
    Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
  4. Za glazuru:

  5. 1
    Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
  6. 2
    Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

Posluživanje

Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet

Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
(coolinarika.com)

0 comments: