
Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim.
Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobila sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Probajte i vi, toplo preporučujem.
Nežan i ukusan kolač sa kakaoom.
Recept:
Za pripremu kolača biće potrebno:
- 1 čaša (200 ml) mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša zejtina
- 4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa
- 2 jajeta
- 1 čašu brašna
- 1 kesicu praška za pecivo
- vanil šećer (po ukusu)
Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.

Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.

Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.

Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.

Ja sam ga tako ostavila da prenoći.

Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima.

Prijatno!
( http://uspesnazena.com)
0 comments:
Objavi komentar