srijeda, 26. studenoga 2014.

SLANI ROLAT OD KROMPIRA

Ovo je fantastična ideja za predjelo ili kao prilog mesu.Strašno mi je žao što nisam imala lep i sunčan dan da ulikam ovaj rolat, nego ovo tmurno vreme, ali napraviću ga ponovo a dotle se morate zadovoljiti sa ovom slikom.

Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  •  600 g krompira
  •  45 g putera
  •  225 g spanaća
  •  2 tvrdo kuvana jajeta
  •  100 g krem sir
  •  125 ml pavlake
  •  1 do 2 kašike peršuna
  •   so i biber

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1

    Staviti krompir, koji ste prethodno oprali, u vodu, dodati kašičicu soli i skuvati ga.
    Ocediti od vode i ostaviti da se ohladi.
    U isto vreme skuvati i jaja. Kad provri,kuvati 5 minuta, skloniti sa ringle i ostaviti još 5 minuta da odstoji u toploj vodi, poklopljeno. Oljuštiti ih i iseći na kockice.
    Dok se krompir hladi, pripremiti fil.
  2. 2

    U veći tiganj staviti polovinu putera i kad se otopi, dodati opran i sitno isečen spanać i pržiti ga dokle ne omekša,dodati pavlaku, krem sir, posoliti i pobiberiti po ukusu i mešajući, kuvati oko 2 minuta ili dok se sir ne otopi., na kraju dodati sečena na kockice,kuvana jaja. Sve promešati zajedno i ostaviti da se ohladi u frižideru, najmanje 15 minuta.
  3. 3

    Dok se fil hladi, oljuštiti krompir, ispasirati ga,dodati mu sitno iseckan peršun, ostatak putera i sve zajedno izmešati da dobijete pire krompir. ( sledeći put kad budem pravila, izostaviću peršun, imaće lepši kontrast )
    Smesu podeliti na pola. ( ja nisam i bilo mi je mnogo teže zaviti rolat, čak mi je i pukao i jedva sam ga uvila, zato je bolje napraviti dva manja rolata, biće lakše za rad ...ponovo ću ja praviti ovaj rolat i tada ću praviti dva manja )
  4. 4

    Svaku polovinu pire krompira staviti na providnu foliju i rukama napraviti pravougaonik, debljine oko pola cm, staviti pola fila od spanaća na početak ( ja sam premazala 2/3 rolata sa smesom, nisam trebala da tako napravim, trebala sam staviti fil na početak, ali nisam pažljivo pročitala recept ) i pomoću te providne folije zaviti u rolat.
    Zatvoriti krajeve kao salamu, zaviti u foliju i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
  5. 5

    Iseći na šnite i poslužiti sa nekim pečenim mesom.
  6. 6
    Prijatno!!!!!
    (coolinarika.com)

0 comments: