utorak, 2. prosinca 2014.

SACHERTORTE

Vrlo elegantna torta, a i vrlo jednostavna. Idealna za početnike koji žele impresionirati goste na večeri

Sastojci

Broj osoba:
16 osoba
  •  225 g tamne čokolade
  •  150 g razmekšanog maslaca
  •  115 g šećera u prahu
  •  8 jaja
  •  115 g brašna
  •  1/2 praška za pecivo
  • Namaz:

  •  225 g marmelade od marelice
  •  15 ml limunovog soka
  • Glazura:

  •  225 g tamne čokolade
  •  200 g šećera u prahu
  •  250 ml tekućeg vrhnja za šlag
  •  5 ml ekstrakta vanilije

Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Otopite čokoladu na vodenoj kupelji.
  2. 2
    Mikserom miješajte maslac i šećer dok ne dobijete blijedu glatku smjesu. Dodajte jedan po jedan žumanjak te otopljenu čokoladu i sve dobro izmiksajte. Žlicom umiješajte brašno i prašak za pecivo.
  3. 3
    Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa dio bjelanjaka umiješajte u smjesu da postane laganija. Umiješajte i ostatak bjelanjaka. Smjesu tada izlijte u pripremljen kalup i pecite 40-45 minuta pazeći da se ne previše ne isuši. Ohladite tortu na rešetci.
  4. 4
    Zagrijte marmeladu od marelice s limunovim sokom u maloj posudi kako biste dobili glatki premaz. Tortu prerežite po sredini.
  5. 5
    Premažite vrhove i strane obe polovice torte marmeladom te ih spojene stavite na rešetku.
  6. 6
    Sastojke za glazuru otopite u posudi debelog dna. Kad dobijete glatku jednoličnu masu prelijte je preko torte. Tortu prenesite na tanjur za posluživanje i dobro je ohladite, barem 2 sata.

Posluživanje

Poslužite dobro ohlađenu tortu s tučenim slatkim vrhnjem.
coolinarika.com

0 comments: