Vrlo elegantna torta, a i vrlo jednostavna. Idealna za početnike koji žele impresionirati goste na večeri
Sastojci
- Broj osoba:
- 16 osoba
-
225 g
tamne čokolade
-
150 g
razmekšanog maslaca
-
115 g
šećera u prahu
-
8
jaja
-
115 g
brašna
-
1/2
praška za pecivo
Namaz:
-
225 g
marmelade od marelice
-
15 ml
limunovog soka
Glazura:
-
225 g
tamne čokolade
-
200 g
šećera u prahu
-
250 ml
tekućeg vrhnja za šlag
-
5 ml
ekstrakta vanilije
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 120 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Namastite kalup za tortu i obložite dno kalupa papirom za pečenje.
Otopite čokoladu na vodenoj kupelji.
-
2
Mikserom miješajte maslac i šećer
dok ne dobijete blijedu glatku smjesu. Dodajte jedan po jedan žumanjak
te otopljenu čokoladu i sve dobro izmiksajte. Žlicom umiješajte brašno i
prašak za pecivo.
-
3
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg
pa dio bjelanjaka umiješajte u smjesu da postane laganija. Umiješajte i
ostatak bjelanjaka. Smjesu tada izlijte u pripremljen kalup i pecite
40-45 minuta pazeći da se ne previše ne isuši. Ohladite tortu na
rešetci.
-
4
Zagrijte marmeladu od marelice s limunovim sokom u maloj posudi kako biste dobili glatki premaz. Tortu prerežite po sredini.
-
5
Premažite vrhove i strane obe
polovice torte marmeladom te ih spojene stavite na rešetku.
-
6
Sastojke za glazuru otopite u
posudi debelog dna. Kad dobijete glatku jednoličnu masu prelijte je
preko torte. Tortu prenesite na tanjur za posluživanje i dobro je
ohladite, barem 2 sata.
Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu tortu s tučenim slatkim vrhnjem.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar